تجارت الکترونیکی (گلدکوئست کمک به اقتصاد یا ضربه؟) - مدیری برای آینده (مدیریت)
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تجارت الکترونیکی (گلدکوئست کمک به اقتصاد یا ضربه؟)

تجارت یکی از ارکان مهم در زندگی انسان است که شکل اولیه آن با دادوستد کالا با کالا (پایاپای) صورت گرفته است. تجارت نیز همگام با پیشرفت علم و تکنولوژی در دنیای مدرن، روند رو به رشد سریعی داشته است به طوری که در سال‌های اخیر توجه اکثر شرکت‌ها و بازرگانان را به خود جلب نموده است. «بازاریابی شبکه‌ای» یا همان تجارت الکترونیکی در فضای گسترده‌ی اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد به دلیل وجود امکاناتی برای تبلیغات و برقرار کردن ارتباطات مؤثر در سطحی گسترده و کم‌هزینه در دنیای نامحدود اینترنت، شرکت‌های تجاری اقدام به ارائه کالا و تبلیغات و خرید و فروش‌های خود در این عرصه‌ی جذاب و پردرآمد نموده‌اند. در ادامه ضمن معرفی، به اختصار به مزایا و معایب یکی از شرکت‌‌ها و کمپانی‌هایی که به صورت اینترنتی با نام «گلدکوئیست» مشغول بازاریابی است می‌پردازیم.

گُلدکوئیست چیست؟

می‌گویند گلدکوئیست، رؤیای ثروتمند شدن و تجارت از طریق اینترنت است. اما به صورتی کاملاً مخصوص، چند شرکت با نام‌ها و نشان‌های مختلف، تجارت اینترنتی می‌کنند که یکی از این نام‌ها گلدکوئیست است. Guest به معنای جستجو و Gold به معنای طلا که به طور کامل به معنی جستجوگران طلا است.

شنیده‌ها حاکی از این است که دفتر مرکزی گلدکوئیست در هنگ‌کنگ است و نزدیک‌ترین دفتر نمایندگی آن به ایران در دبی است. کار آنانی که وارد شبکه می‌شوند فقط «بازاریابی» است و به این طریق مشتری‌های زیادی را به این شبکه وصل می‌کنند. طرف‌داران چنین شرکت‌هایی بیشتر افراد متوسط جامعه یعنی کسانی که در رؤیای ثروتمند شدن هستند می‌باشند.

شرایط رد و بدل شدن پول


تحقیقات نشان می‌دهد که این معامله توسط عده‌ای از افراد که دارای حساب‌های ارزی و کارت‌های اعتباری جهانی هستند، انجام می‌شود. به عبارتی بهتر؛ هیچ فعالیت پولی در شبکه بانکی ایران صورت نمی‌پذیرد. افرادی که وارد شبکه‌ی گلدکوئیست می‌شوند برای هر خرید پس از پرداخت پول به حساب این شرکت «ای، کُد»هایی که از طریق پست اینترنتی به آدرس واریزکنندگان دریافت می‌کنند که شامل کد و رمز مخصوص است. هر فرد جدید با وارد کردن این کُد در صفحه خرید سایت اینترنتی گلدکوئیست می‌تواند، عضو جدید و خریدار یکی از محصولات شرکت باشد. اگر کسی به مرحله‌ی دریافت پورسانت برسد، باید حسابی را در دوبی معرفی کند تا پول به حساب او واریز گردد. آنان به خاطر این‌که روزی حساب‌هایشان مسدود نشود، تمامی عملیات بانکی خود را در خارج از ایران انجام می‌دهند.

فرمولهای ساده برای شناخت شرکتهای هرمی

حالا شما که دوستتان یکی از شرکتهای شبکه ای را به شما معرفی کرده است، باید در قدم اول از او بپرسید:

آیا در شرکت شما از روش بازاریابی شبکه ای برای فروش یک محصول استفاده میشود؟ اگر نه! بپرسید پس شما که بازاریاب هستید چه چیزی را بازاریابی میکنید؟ حتماً تصدیق می کنید که اگر محصولی در بین نباشد کل پروسه یک نوع گردش پول است و چون حجم پول ورودی به این سیستم ثابت است قاعدتاً عده ای مالشان را می بازند و عده معدودی به سود می رسند. با همین سوال شما خود را از شناخت بیشتر بسیاری از این شرکتها بی نیاز می کنید.

اما بسیاری دیگر از این شبکه ها هستند که اعضای بالادستی آنها به خوبی از پس پاسخ به پرسشهای شما بر می آیند و می گویند مثلاً شما در این تجارت
Time Sharing
هتلها یا جواهرات خریداری می کنید. ضمناً آنها به خوبی قادرند حتی به ابهامات شرعی و قانونی شما در این خصوص نیز پاسخهایی ارائه دهند. بنابراین تلاش نکنید که با ایجاد سوالهای متفاوت آنها را به اشتباهشان واقف سازید. چون آنها آموزشهای عمومی قبل از کارشان را به خوبی فرا گرفته اند و میدانند چگونه با شما مذاکره کنند.

ببینید نتورک مارکتینگ یا بازاریابی شبکه ای چیزی نیست که آنها به شما معرفی کنند. قرنهاست که انسانها خدمات خود را بر پایه اعتماد به حرفهای معتمدین و مشاورین نزدیک خود خریداری می کنند. اینکه شما با معرفی نزدیکترین دوست خود که به او اعتماد دارید کالایی را مثلا یک موبایل بخرید، چیزی است که روزانه بارها در اطرافتان رخ می دهد. در این سیستمها هم از اعضای جدید می خواهند که سیستم و محصولاتش را به نزدیکترین دوستان که در دایره نفوذ فرد قرار دارند معرفی کنند.

خوب اگر شما پورسانت بگیر یک فروشگاه موبایل بودید هم می توانستید با معرفی دوستانتان از فروشگاه پورسانت بگیرید. حتی آن فروشگاه می توانست تا آنجا که برایش بصرفد از محل کسانی که از ناحیه شما از او خرید کرده اند مدام پورسانت شما را افزایش دهد. ما تا اینجا خرید یک محصول را حتی در قالب روش شبکه ای تایید کرده ایم و شما از من می پرسید که خوب این شرکتهای به اصطلاح هرمی هم که همین کار را می کنند.

در این مرحله من شاخص دوم شناخت این شرکتها را به شما معرفی می کنم:

در هیچ روش فروشی تعداد فروشنده های موفق نمی توانند به تعداد مصرف کنندگان محصول باشند. این جمله راز موفقیت شما در برابر نتورکرها است. تنها نتورکی برای فروش اجناس بسیار پرفروش می تواند به همه نتورکرها سود بدهد که لااقل 75 درصد مراجعین به سیستم مصرف کننده و نیازمند محصول باشند. نه اینکه تمام خریداران خود شروع به فروش محصول کنند و توقع داشته باشند که از این کار سودی هم عاید آنها شود.

پس به نظر من با خیال راحت همراه دوست نتورکرتان به محل کارش بروید و از او بخواهید که شما را به جمع کسانی که وارد این شبکه شده اند راهنمایی کند(عموماً میپذیرند). خودتان آمار بگیرید. هر چهار نفری را که می خواهید انتخاب کنید و از آنها بپرسید آیا حقیقتاً نیاز اولشان خرید محصول آن شرکت بوده است؟ به راحتی با این روش حتی دوستتان هم می فهمد که روزی یکی از مالباختگان خواهد بود.

من منکر این نیستم که برخی با این روشها پولهای زیادی به جیب زده اند. اما توجه کنید که شما به احتمال بسیار قوی از آن دسته نخواهید بود. پس یادتون نره در نتورک باید از 4 نفر 3 نفر برای خرید جنس و بر اساس نیاز به اون جنس وارد شبکه بشن و نیازی به اینکه کار کنن هم نداشته باشن. شاید بعضی از دوستانی که این مطلب رو می خونن بگن که من عضوگیری و کار شبکه ای رو تایید کردم. اما در جواب این دوستان باید بگویم که ثبت مشتریان یک شرکت امروزه جزء لاینفک تجارت است و اگر شما به هر دلیلی بخواهی پورسانتی به بازاریابان محصولات خود بدهی، چاره ای جز ثبت اطلاعات او نخواهی داشت. ضمن اینکه باید بدانی چند مشتری را بازاریاب مورد نظر معرفی کرده و اطلاعات وحجم خرید آن مشتریان چقدر بوده است؟

این مطلب را من بدون هیچ تعصبی روی کار بازاریابی شبکه ای نوشته ام و سعی کرده ام همه چیز را سیاه نبینم و به نظرم میرسد هیچ ایرانی معتقدی دوست ندارد در قالب این شبکه ها به اقتصاد کشور ضربه بزند. آنها حتماً اطلاعات کافی از کاری که میکنند ندارند و ما باید بدون سیاه نمایی، امنیتی کردن، پاک کردن صورت مساله و به صورت علمی و منطقی شاخصهایی را به عموم مردم بدهیم که بتوانند بصیرت خود را افزایش دهند و در دام این کلاهبرداران زرنگ و سیاس نیفتند.

سوءاستفاده از اسامی افراد سرشناس

سرکردگان اصلی این شرکت های غیرقانونی از اسامی افراد سرشناس سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در توجیه قانونی بودن شرکت های هرمی استفاده می کنند و ضرورت دارد این افراد موضع خود را در این زمینه برای مردم کاملا مشخص کنند. به طور مثال تعدادی از بازیگران تلویزیون که در همایش شرکت هرمی آسوگستر شرق ایرانیان حضور داشته و یکی از آنان اجرای برنامه را به دست داشته است و یا تعدادی از دوبلورهای معروف صدا و سیما که سی دی های آموزشی شرکت گلدکوئیست را دوبله کرده اند و یا حتی این افراد از سخنرانی های دکتر آزمندیان از طرفداران فناوری فکر در ایران که سمینارهای زیادی در کشور و به ویژه تهران برگزار کرده است نیز به نفع خود بهره جسته اند. این مقام قضایی ادامه داد: سرکردگان این شرکت ها حتی با ارسال سوالات به گونه ای دیگر، از فتوای یکی از مراجع در بحث شرعیت فعالیت این شرکت ها سوءاستفاده کرده اند.

تغییر نام و شیوه

در حال حاضر نیز غیر از شرکت هایی هم چون گلدکوئیست ، وست ویژن ، آسو و... که با توجیهات جدید و تغییر شیوه و نام خود هم چنان به بازی با پول مردم(money game) و تاراج آن ها ادامه می دهند ، شرکت های هرمی پوشش کار خود را تغییر داده اند و در قالب سرمایه گذاری با سودهای کلان به میدان آمده اند و نوع ایرانی آن ها هم چون آسوکش، تلاش گستر تجارت و... با ثبت شرکت پوشالی خود در اداره ثبت شرکت ها و آگهی در روزنامه رسمی که از طریق سایت روزنامه رسمی در تمام نقاط ایران قابل دسترس است، خود را به مسئولان کلان نظام منتسب و سود بالای پرداختی خود را ناشی از شرکت در پروژه های زیربنایی کشور عنوان می کنند و کار خود را کمک به توسعه تجارت الکترونیک کشور ارزیابی می کنند و انواع خارجی آن ها مانند پالینور، گالف ایفاند، سوئیس کش، تراست اینوستا و... که در واقع باز هم طبق مدارک مستند در غالب آن ها شیادان ایرانی در پس پرده اند، سود بالای پرداختی خود را ناشی از شرکت در تجارت بین المللی و یا بازار بورس بین المللی (فارکس و...) عنوان می کنند. (قاضی جواد جاویدنیا)

پرداخت سود علی الحساب

نکته جالب توجه در این شرکت ها استفاده از مفاهیمی چون پرداخت سود علی الحساب یا بلااشکال بودن اخذ ربا از کفار و بانک های آن ها مستند به فتاوای مراجع عظام در توجیه شرعی بودن این فعالیت هاست. هم چنین شرکت جدید پالینور با سوءاستفاده از نام فردی به نام «سردار  ش» به عنوان یکی از سران اصلی شرکت در ایران که چنین القاء شده که سپاهی، جانباز و آزاده است برای عضوگیری از اقشار سپاهی و مذهبی بهره گرفته است.

در آخر این خبر برای شما از خبرگزاری مهر می­گذارم:

شرکت های هرمی در روسیه - پیامدهای مالی و مجازات

به گزارش ایرنا از مسکو، طبق قوانین جدید روسیه، ایجاد شرکت های هرمی جرم سنگین محسوب می شود و کسانی که مرتکب چنین اعمال اقتصادی شوند، باتوجه به میزان جرم ارتکابی، به چهار تا 15 سال زندان محکوم می شوند.
سازمان فدرال بازار مالی روسیه دست اندرکار مبارزه با شرکت های هرمی است و با همکاری برخی نهادهای امنیتی از جمله سازمان امنیت فدرال و اداره امنیت اقتصادی وزارت کشور به این مبارزه می پردازد.
نخستین شرکت هرمی در روسیه با عنوان موسسه مالی "ام.ام.ام" درسال 1992 آغاز بکار کرد که پس از دستگیری "سرگئی ماورودی" رییس آن به اتهام اختلاس مالیاتی، ورشکسته شد.
بر اساس اطلاعات مختلف، حدود 10 میلیون نفر در این شرکت سرمایه گذاری کرده بودند و اختلاس آن بیش از 70 میلیارد دلار به سرمایه گذاران خسارت وارد کرد اما با این وجود رییس این شرکت پس از هشت سال حبس بتازگی از زندان آزاد شد.
"
لیگ طلایی" شرکت هرمی دیگری بود که "ژومابک مدینوف" رییس آن 13 هزار نفر را فریب داد و با وعده سرمایه گذاری در استخراج طلا 500 میلیون روبل (حدود 17 میلیون دلار) اختلاس کرده و اخیرا به 10 سال زندان محکوم شده است.
اداره امنیت اقتصادی وزارت کشور روسیه بتازگی اعلام کرد از سال 1991 تا کنون، 518 شرکت هرمی ورشکسته یا تعطیل شده اند و 633 پرونده علیه مسئولین آنها گشوده شده است.
کارشناسان امور مالی روسیه معتقدند دولت در سالهای اخیر مبارزه بی امانی را علیه شرکت های هرمی آغاز کرده است.
"
اولگ آکولینیچف" معاون بانک "یوروفینانس" بر این عقیده است که مبارزه با شرکت های هرمی با تشدید قوانین کیفری علیه مدیران این نوع شرکت ها و افزایش اقدامات تجسسی برای شناسایی و دستگیری آنها، با موفقیت همراه بوده است.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همچنین گفت که فعالیت های شرکت های هرمی در روسیه میلیاردها دلار خسارت به همراه داشته است.
به گفته این کارشناس امور مالی روسیه، شرکت های هرمی در روسیه بر خلاف سالهای اوایل دهه 90 از تبلیغات گسترده می پرهیزند و به همین دلیل شناسایی آنها دشوارتر شده است.
در همین حال یک مقام اداره امنیت اقتصادی وزارت کشور روسیه اعلام کرد که جلوگیری از فعالیت شرکت های هرمی مالی به دلیل نقص در قوانین در برخی موارد دشوار است.
به گفته این مقام، مسئولین شرکت های هرمی در مراحل اولیه فعالیت، بطور کامل به تعهدات خود در برابر سرمایه گذاران عمل می کنند و دوم اینکه پرونده کیفری تنها در صورت شکایت مشتریان و سرمایه گذاران گشوده می شود که این مسائل افزون بر اینکه سبب می شود کلاهبرداران پس از اختلاس مبالغ هنگفت پنهان شوند مشکلات جدی نیز برای شناسایی عوامل شرکت های هرمی را فراهم می سازد.
مقامهای روس در همین حال معتقدند شرکت های هرمی در روسیه در سالهای اخیر نوع فعالیت خود را تغییر داده اند.
"
ایوان گلوخوف" رییس اداره بازپرسی پلیس مسکو در این باره گفت: شرکت های هرمی به ساختمان سازی روی آورده اند. در سالهای دهه 90 شرکت های هرمی در قالب شرکت های تجاری، سرمایه گذاری و گردشگری فعالیت می کردند و در سالهای اخیر شکل فعالیت خود را تغییر داده و در قالب شرکت های ساختمان سازی کلاهبرداری می کنند.
نخوه فعالیت شرکت های هرمی ساختمان سازی به این صورت است که آپارتمانها را با قیمت نازل و در حالیکه هنوز بنای ساختمان آغاز نشده ،می فروشند.
چنین شرکت هایی در سالهای اخیر در روسیه هزاران نفر را فریب داده و تاکنون صدها ساختمان مسکونی نیمه تمام در نقاط مختلف روسیه بحال خود رها شده و فروشندگان نیز فراری شده اند.
از بزرگترین شرکت های هرمی ساختمان سازی که سال گذشته ورشکستگی خود را اعلام کرد "ابتکار اجتماعی" بود که بیش از 30 هزار نفر را فریب داده و یک میلیارد و 200 میلیون روبل (معادل 40 میلیون دلار) اختلاس کرد.
دادگاه مسکو "نیکلای کاراسف" مدیر این شرکت را به 10 سال و معاون و حسابدارش را به هفت سال زندان محکوم کرد.
شماری از فریب خوردگان این شرکت در ماههای اخیر با برپایی تظاهراتی توانستند صدای اعتراض خود را به گوش مسئولین رسانده و بدستور "ولادیمیر پوتین" نخست وزیر روسیه، دولت رسیدگی به وضعیت فریب خوردگان را برعهده گرفته و تاکنون شمار زیادی از این افراد موفق شدند واحد مسکونی خود را تحویل بگیرند.
دولت روسیه امیدوار است با اجرای برنامه های آگاه سازی مردم از طریق رسانه های خبری و نیز تشدید قوانین مربوط به شرکت های هرمی، با آنها مقابله کرده و وضعیت مالی کشور را از این جهت سالم کند.

 

 


» نظر


دریافت کد شمارشگر معکوس

دهید